technische fiche

De techniekeen basis van hout en/of kunststof


afgewerkt met Mortex©, een decoratieve techniek op basis van kalk, acrylaat en pigment


deze techniek wordt handmatig aangebracht, wat een imperfect perfect resultaat geeft en waardoor elke tafel een unieke uitstraling heeft met kleurnuances, oneffenheden en kleine onregelmatigheden.Deze vormen het karakter van het product en de techniek. 


de uitstraling van het meubel wordt mede bepaald door de mate van polijsten en de uiteindelijke afwerkingslaag    


elk meubelstuk of object is volledig uniek en handgemaakt in eigen atelier


matte afwerking door middel van een watergedragen PU-lakDe kleuren


De kleuren worden handmatig samengesteld op basis van natuurlijke pigmenten.

Hierdoor is het mogelijk dat het uiteindelijke resultaat minimaal afwijkt van de gekozen kleur op staal. De stalen vormen slechts een kleurindicatie. 


BM 02 white light 

BM 12 imperial 12

BM 24 sand light 

BM 32 camel light 

BM 08 Caffee latte light

BM 11 imperial mid 

BM 23 sand mid 

BM 31 camel mid 

BM 07 Caffee latte mid

BM 18 cacao strong

BM 27 shitake mid 

BM 60 makala light 

BM 49 welsh intense 

BM 17 cacao intense 

BM 26 shitake strong 

BM 57 makala intense 

Onderhoudstips Elk Armand&Francine stuk is volledig uniek. Alles wordt vervaardigd in onze eigen atelier en afgewerkt met een decoratieve techniek op basis van kalk, acrylaat en pigment.

Deze techniek wordt handmatig aangebracht, wat een imperfect perfect resultaat geeft en waardoor elke tafel een unieke uitstraling heeft met kleurnuances en kleine onregelmatigheden.


MortexⓇ is slijtvast en ondoordringbaar tegen vocht in de massa en moet beschermd worden tegen vlekken, net zoals een natuursteen.

Al ons binnenmeubilair is in de laatste fase behandeld met drie lagen PU-vernis.


MortexⓇ is samengesteld uit onder andere kalk, dus gebruik zeker geen agressieve reinigingsproducten zoals Cilit bang, Antikal, azijn en/of bleekwater. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met zuren of citroen.

Een dagelijkse reiniging met doek of spons en mild reinigingsmiddel volstaat.


Mortex is eenvoudig in onderhoud en dankzij de beschermlagen wordt het meeste vuil afgestoten. Maar dat neemt niet weg dat vlekken door dagelijks gebruik zoals koffie, wijnen, fruitsappen, kruiden, citroensap, oliën,.. op het oppervlak mogen blijven liggen. Ook geen grote hoeveelheden water of natte voorwerpen langdurig laten liggen. Deze vlekken dienen onmiddellijk te worden schoongemaakt. Door deze te lang te laten liggen bestaat de mogelijkheid dat de vetten, kleurstoffen (uit o.a. wijn, koffie...), water en andere door de beschermlagen indringen en vlekken achterlaten.


Extra voorzichtigheid is geboden bij kruiden en voedsel die pigment bevatten zoals kurkuma, rode biet en stuifmeel van bloemen, vooral van lelies. Deze vlekken dienen onmiddellijk te worden verwijderd met water, schoonmaakmiddel en met een zacht sponsje. Gebruik nooit de schuurzijde van de spons om krassen te vermijden.


Kaarsen niet rechtstreeks op de tafels plaatsen, gebruik steeds een houder of plateau.


Het is eveneens aangeraden om hete pannen en potten niet direct in contact te brengen met het oppervlak, hiermee voorkomt u het schokeffect.


Gebruik Mortex nooit rechtstreeks om op te snijden. Wees voorzichtig met harde en scherpe voorwerpen.


De tafelpoten zijn afgewerkt met een zool van vilt. De tafel dient steeds op een droge en vetvrije ondergrond geplaatst te worden, bij twijfel contacteer uw vloerder of parketplaatser. Let op bij het schoonmaken van uw vloer dat er geen water en/of zeepresten onder de poot blijven staan. Zo voorkomt u afdrukken op uw vloer.


Ons meubilair is enkel geschikt voor binnengebruik, kan onder geen beding buiten gebruikt worden.