onderhoud 

 

Mortex is slijtvast en ondoordringbaar tegen vocht in de massa en moet beschermd worden tegen vlekken, net zoals een natuursteen.

Al ons binnenmeubilair is in de laatste fase behandeld met een vernis die conform is met de vereiste classificatienorm voor eettafels. 


Mortex is samengesteld uit onder andere kalk, dus gebruik zeker geen agressieve reinigingsproducten zoals Cilit bang, Antikal, azijn en bleekwater. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met zuren of citroen.


Een dagelijkse reiniging met doek of spons en mild reinigingsmiddel volstaat. Bijna alle normale reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt. 


Mortex is eenvoudig in onderhoud en dankzij de beschermlagen wordt het meeste vuil afgestoten. Maar dat neemt niet weg dat vlekken door dagelijks gebruik zoals koffie, wijnen, fruitsappen, kruiden, citroensap, oliën,..op het oppervlak mogen blijven liggen. Ook geen grote hoeveelheden water of natte voorwerpen langdurig laten liggen.  Deze vlekken dienen onmiddellijk te worden schoongemaakt. Door deze te lang te laten liggen bestaat de mogelijkheid dat de vetten, kleuren, water en andere door de laag indringen en vlekken achterlaten. 


Extra voorzichtigheid is geboden bij kruiden en voedsel die pigment bevatten zoals kurkuma, rode biet en stuifmeel van bloemen, vooral van lelies. Deze vlekken dienen onmiddellijk te worden verwijderd met water, schoonmaakmiddel en een zacht sponsje. 


Kaarsen niet rechtstreeks op de tafels plaatsen, gebruik steeds een houder of plateau. 


Het is eveneens aangeraden om hete pannen en potten niet direct in contact te brengen met het oppervlak, hiermee voorkomt u het schokeffect.


Gebruik Mortex nooit rechtstreeks om op te snijden.


Wees voorzichtig met harde en scherpe voorwerpen.


Al ons meubilair is enkel geschikt voor binnengebruik, kan onder geen beding buiten gebruikt worden.