onderhoud 

 

Mortex is slijtvast en ondoordringbaar tegen vocht in de massa en moet beschermd worden tegen vlekken, net zoals een natuursteen.

Al ons binnenmeubilair is in de laatste fase behandeld met 3 lagen BIPUR en 1 laag wax ter extra bescherming en voeding.


Mortex is samengesteld uit onder andere kalk, dus gebruik zeker geen agressieve reinigingsproducten zoals Cilit bang, Antikal, azijn en bleekwater. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met zuren of citroen.


Een dagelijkse reiniging met doek of spons en mild reinigingsmiddel volstaat. Bijna alle normale reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt.


Mortex is eenvoudig in onderhoud en dankzij de beschermlagen wordt het meeste vuil afgestoten. Maar dat neemt niet weg dat vlekken door dagelijks gebruik zoals koffie, wijnen, fruitsappen, kruiden, citroensap, oliën,..op het oppervlak mogen blijven liggen. Deze vlekken dienen onmiddellijk te worden schoongemaakt. Door deze te lang te laten liggen bestaat de mogelijkheid dat de vetten en kleuren door de laag indringen en vlekken achterlaten. 


Extra voorzichtigheid is geboden bij kruiden en voedsel die pigment bevatten zoals kurkuma en rode biet. Deze vlekken dienen onmiddellijk te worden verwijderd met water, schoonmaakmiddel en een zacht sponsje. 


Het is eveneens aangeraden om hete pannen en potten niet direct in contact te brengen met het oppervlak, hiermee voorkomt u het schokeffect.


Gebruik Mortex nooit rechtstreeks om op te snijden.


Wees voorzichtig met harde en scherpe voorwerpen.


Het is raadzaam om de oppervlaktes regelmatig te behandelen met Bealwax om het oppervlak te voeden. Als het water bij schoonmaken geen parelend effect meer heeft, is het aangeraden om een extra Bealwax laag aan te brengen. We raden aan om dit 2x per jaar te doen. 

   armand&francine I inschrijven voor onze nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren